Skoči na vsebino Kazalo strani

Naj krof Slovenije prihaja iz..

Objavljeno:
3.3.2025

Naj krof Slovenije prihaja iz..

Znani so zmagovalci tekmovanja Naj krof Slovenije 2025, ki je že peto leto zapored potekalo pod okriljem Turistično gostinske zbornice Slovenije.

Zmagovalec v kategoriji Naj klasični krof Slovenije 2025 je Slaščičarna Zvezda iz Celja, v kategoriji Naj inovativni krof Slovenije 2025 pa Kavarna Cafe Central iz Portoroža.
 
Izbor za naj krof je potekal v dveh kategorijah in sicer Klasični in Inovativni krof. Strokovna komisija je odeni 40 krofov. Pri ocenjevanju je komisija upoštevala izgled in splošni vtis, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, barvo, polnilo, okus in pookus ter izvirnost recepta pri inovativnih krofih.

Letošnjo strokovno komisijo so sestavljali Tomaž Vozelj, podpredsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, mednarodni ocenjevalec WACS, Urška Strnad, vodja gostinstva Gostinsko podjetje Trojane, Maja Grabar, učiteljica praktičnega pouka – kuharstvo na SŠGT Ljubljana in Dominik Ocvirktehnolog in strokovnjak na področju krofov, Lesaffre Slovenija.

Zmagovalci posameznih kategorij so bili razglašeni s v jutranji oddaji na TV Slovenija, To so:

Naj klasični krof Slovenije 2025
1. mesto:    Slaščičarna Zvezda, Celje
2. mesto:    Slaščičarna Berzo, Vrhnika
3. mesto:    Kavarna Cafe Central, Istrabenz Turizem, Portorož
  
Naj inovativni krof Slovenije 2025
1. mesto:      Kavarna Cafe Central, Istrabenz Turizem, Portorož (polnilo: bela čokolada, malina, krema vrtnice)
2. mesto:    Izobraževalni center Piramida Maribor, Višja strokovna šola (polnilo: bučno olje, šunka, zeliščni kis, polnozrnata moka, bučna semena)
3. mesto:    Grand Hotel Sava Rogaška (polnilo: jabolko in karamela)

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Ta vsebina ni na voljo v ruskem jeziku.

Prosimo, obiščite domačo stran ali izberite drug jezik.