Skoči na vsebino Kazalo strani

Kulinarična delavnica z Binetom Volčičem na OŠ Gornji Petrovci

Objavljeno:
24.4.2025

Kulinarična delavnica z Binetom Volčičem na OŠ Gornji Petrovci

Kuharski mojster Bine Volčič je z osebjem šolske kuhinje pripravljal kosilo z ekološkimi sestavinami zadružnikov Pomurske ekološke zadruge. 

V sredo, 16. aprila 2025 so na OŠ Gornji Petrovci izvedli edinstveno kulinarično delavnico. 

Za kosilo učenkam in učencem so zaposleni v šolski kuhinji skupaj z Binetom Volčičem pripravili pečeno piščančje stegno z gorčično omako in ovsene polpete s svežo zelenjavo. Ekološke sestavine, ki  so jih uporabili pri pripravi jedi so bili ovseni kosmiči, polnozrnata pšenična moka, jajca, špinača in sončnično olje.

Kulinarična delavnica je potekala v sklopu projekta »Povečanje prodaje lokalnih ekoloških sestavin za kakovostno prehrano v osnovnih šolah«, ki ga sofinancira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v okviru Javnega razpisa za spodbujanje zagona in razvoja dejavnosti socialnih podjetij in zadrug na objemnih problemskih območij.

Urednica TTA novic:

mag. Livija Kovač Kostantinovič, domači PR
tel.: 01 589 85 65
e-naslov: livija.kovac(at)slovenia.info

Želim prejemati e-novice

Bodite obveščeni o dogajanju v slovenskem turizmu. Z naročilom na novice TTA boste tedensko prejemali najnovejše poslovne novice s področja turizma in druge aktualne informacije.

Ta vsebina ni na voljo v ruskem jeziku.

Prosimo, obiščite domačo stran ali izberite drug jezik.