Predstavitev

Rehabilitacijski center se nahaja v sklopu Term Ptuj, ki so znane po balneoterapiji (zdravilna termalna voda). Izvajajo specialistične fizioterapevtske preglede preko napotnic ter samoplačniške ortopedske in nevrokirurške pregled. Na voljo je balneorehabilitacija, ki zajema hidroterapijo (vaje v vodi pod nadozorom fizioterapevta), kinezioterapijo, elektroterapija, svetlobno terapijo (bioptron, IR lučka), ročne masaže in ročne limfne drenaže, termoterapijo/krioterapijo, pasivno razgibavanje s pomočjo aparatur (artromot, kinetek), aktivne vaje (steza, kolo, steper, ročno kolo), vaje s pripomočki, biserne kopeli ter sprostitvene vaje.

Manualna ortopedska terapija je namenjena različnim športnim poškodbam. Specializirani terapevti se ukvarjajo tako s kroničnimi stanji kot s po poškodbenimi in pooperativnimi stanji (ortopedski, nevrokirurški in travmatološki pacienti). Pri svojem delu vključujejo tudi različne vaje (raztezne, stabilizacijske, proprioceptivne vaje, mobilizacijo sklepov, pasivno razgibavanje, nabor asistiranih vaj).

Galerija

O destinaciji Ptuj

Najstarejše slovensko mesto živi v s kurenti, ki so svetovna dediščina UNESCO, in z največjim jezerom na reki Dravi, primernim za različne aktivnosti. V mestu sta igrišče in športna dvorana, v Termah Ptuj z olimpijskim bazenom je center športne medicine.

Več o destinaciji
Najbližja letališča: Maribor 20 km / 17 min, Grac 90 km / 1 h, Zagreb 106 km / 1 h 9 min
Nadmorska višina: 232 m
Površina: 67
Število prebivalcev: 17,900

Športni hoteli v bližini

  • 0 km
  • do 1 km
  • do 10 km
  • do 30 km
  • do 60 km
Slovenija, športna destinacija

Slovenija, športna destinacija

Dobrodošli v deželi izjemne športne kulture. Spoznajte možnosti zakaj je Slovenija odlična športna izbira za uspešno izvedbo športnih priprav ter organizacijo rekreativnih in vrhunskih športnih tekmovanj.



Partnerji