Športni dogodki za organizatorje in obiskovalce

Prizorišča, znanje in izkušnje za vse ravni tekmovanj

Mnogi prireditelji športnih izzivov že vedo, da jih v Sloveniji v vseh letnih časih čakajo prava prizorišča in izkušeni partnerji za organizacijo vseh ravni tekmovanj. Slovenija je že gostila več evropskih in svetovnih prvenstev v različnih športih in starostnih kategorijah. Vsako leto so v Sloveniji tekme za svetovni pokal v različnih športih. Organizacijsko odlično pripravljene kvalifikacijske tekme in prvenstva v ekipnih športih, priljubljeni rekreativni dogodki ter atraktivne tekme s posebnimi izzivi dodatno dokazujejo, da je Slovenija prava izbira za organizatorje tekem, za tekmovalce in navijače. 

Partnerji za vaše športne prireditve

Pri načrtovanju športnih dogodkov se pogovorite s poznavalci vaše športne panoge. Naj vam bodo v pomoč pri odločanju predstavniki panožnih športnih zvez v Sloveniji.

Športne agencije za organiziranje priprav 

Lega Slovenije v srcu Evrope, majhne razdalje znotraj države in odlična športna ter spremljevalna infrastruktura marsikateremu organizatorju športnih tekmovanj prihrani skrbi glede logistike, namestitve, prehrane in dostopnosti do športnih objektov. Pri organizaciji športnih tekmovanj pa so lahko v pomoč izkušene strokovne ekipe turističnih agencij, specializiranih za področje športa ter podjetji, ki se ukvarjajo z načrtovanjem in promocijo športnih prireditev.

Odličnost Slovenije za organizatorje športnih dogodkov

365 dni

Sodobne dvorane in stadioni ter izjemna pestrost naravnih danosti za preizkušnje na prostem v vseh sezonah.

Vse kategorije

Zmogljivosti, organizacija, logistika, podpora in namestitev za raznotere športne panoge in vse starostne kategorije.

Vrhunsko in rekreativno

Izkušnje in reference z mednarodnih pokalov, prvenstev in tekem vrhunskih športnikov, rekreativcev in tekmovalcev v posebnih izzivih.

Partnerji za organizacijo

Povezave s športnimi zvezami, lokalnimi organizatorji in strokovnimi partnerji za različne vidike športnih dogodkov.

Zavzetost prostovoljcev

Pri izvedbi različnih športnih dogodkov sodelujejo dobro organizirani in pregovorno zavzeti prostovoljci.

Dostopnost

V lahko dostopni Sloveniji je vse blizu: športna infrastruktura je povezana z ustreznimi turističnimi zmogljivostmi.

Tradicionalna prizorišča na prostem

Slovenija ima šest zimskih prizorišč, kjer potekajo tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju, nordijskih disciplinah, biatlonu in deskanju na snegu. Ustaljena prizorišča posameznih mednarodnih panožnih tekmovanj so tudi v letnih športih, predvsem vodnih.  Kolesarji odkrivajo vso Slovenijo, maratonski tekači ulice prestolnice Ljubljane, športni plezalci pa svoje moči merijo na obali.

sport events_winter_Planica

Zimska športna prizorišča

Slovenija ima kar šest zimskih prizorišč, kjer potekajo tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju, nordijskih disciplinah, biatlonu in deskanju na snegu.

Letna športna prizorišča in tekmovanja

Ustaljena prizorišča posameznih mednarodnih panožnih tekmovanj, med njimi tudi tekem svetovnega pokala, ki so gostila tudi evropska in svetovna prvenstva. So pa v Sloveniji tudi vsakoletna ugledna mednarodna tekmovanja, ki potekajo na različnih lokacijah.

sport events_summer_tour of slovenia

 

 

V Sloveniji imamo lepe umetne stene. A verjetno je še bolj kot to pomembno, da imamo zelo zanimivo deželo, ki ponuja tudi drugačne priložnosti za preizkušnje vseh vrst. Recimo: v čast mi je bilo, da sem smela preplezati najvišji dimnik v Evropi! V Sloveniji ga imamo in to je bil zame lep ter zabaven izziv! Sicer pa ne moreš samo plezati. Včasih je lepo tudi samo steči – na primer do veličastne naravne stene pod Triglavom.

Janja Garnbret,

športna plezalka, olimpijska ter večkratna svetovna in evropska prvakinja

Stadioni in dvorane za velike tekme

Osrednji prizorišči dogajanja v ekipnih športih v Sloveniji sta stadion in dvorana Stožice v Ljubljani. Pomembna mednarodna tekmovanja gostijo tudi igrišča in dvorane v Celju, Kopru in Mariboru. Poleg dvoran in objektov za ekipne športe so za velika tekmovanja se v Sloveniji najdejo tudi drugi objekti, od olimpijskih bazenov, gimnastičnih dvoran, plezalnih centrov, ledenih dvoran do atletskih stadionov, konjskih in kolesarskih dirkališč ter steze za spidvej.

Prizorišča za športne priprave

sport events_amateur_Soca outdoor

Tradicionalna rekreativno športna tekmovanja

Slovenija je dežela gibanja. Skoraj 70 odstotkov njenih prebivalcev se ukvarja s športom v vseh letnih časih in kar 60 odstotkov odraslih se z rekreativno športno dejavnostjo ukvarja več kot dve uri in pol na teden. Med najbolj priljubljenimi športnimi aktivnostmi so planinstvo in pohodništvo, kolesarjenje in tek, zato je v času od pomladi do pozne jeseni moč najti vrsto rekreativno športnih dogodkov, ki so v prvi vrsti namenjeni pohodnikom, kolesarjem in tekačem.

Spremljajte aktualne športne dogodke v Sloveniji

V Sloveniji v vsakem letnem času najdete razlog za navijanje. Pridružite se lahko navijaški vročici od spodbujanju športnih zvezd na uveljavljenih mednarodnih tekmovanjih v različnih športnih disciplinah. Svojo športno strast pa lahko preizkusite na prireditvah za rekreativce in na preizkušnjah z nenavadnimi izzivi.

Od
Do

Navijaška vročica za nepozabno vzdušje na tekmah

Slovenija ni le dom izjemnih športnikov, ampak tudi strastnih navijačev. S srčno podporo svojim favoritom ustvarjajo izjemno navijaško atmosfero, ki se jo je mogoče hitro nalesti. Seveda v duhu »fair playa«. Pozitivno navijaško vzdušje spodbujajo različni spremljevalni dogodki in aktivnosti, s katerimi navijači še toliko raje pridejo v Slovenijo spodbijat svoje športnice in športnike.

Več

Slovenija: izkušena gostiteljica velikih športnih tekmovanj

Poleg tradicionalnih mednarodnih tekmovanj se je Slovenija izkazala kot gostiteljica ali soorganizatorka številnih evropskih in svetovnih prvenstev. Samo v zadnjem desetletju jih je gostila 15.

2013 

  • FIBA Evropsko prvenstvo v košarki za moške (Celje, Jesenice, Ljubljana, Koper)

2018 

  • UEFA Futsal Euro (Ljubljana)

2019

  • Evropsko prvenstvo v odbojki za moške (Ljubljana)

2020 

  • FIS Svetovno prvenstvo v poletih (Planica)

2021 

  • IBU Svetovno prvenstvo v biatlonu (Pokljuka)
  • UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu – U21 (Celje, Ljubljana, Koper, Maribor)
  • FIS Svetovno prvenstvo v deskanju na snegu (Rogla)

2022 

  • FIVB Svetovno prvenstvo v odbojki za moške (Ljubljana)
  • EHF Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske (Ljubljana)
  • Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu, divizija I (Ljubljana)
  • Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni (Murska Sobota)

2023 

  • Olimpijski festival evropske mladine (Maribor)
  • FIBA Evropsko prvenstvo v košarki za ženske (Ljubljana)
  • Evropsko prvenstvo v veslanju (Bled)
  • FIS Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju (Planica)

2024 

  • Mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju (Planica)
  • ECA Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah (Tacen)
  • EHF Evropsko prvenstvo v rokometu – U21 
Slovenija, športna destinacija

Slovenija, športna destinacija

Dobrodošli v deželi izjemne športne kulture. Spoznajte možnosti zakaj je Slovenija odlična športna izbira za uspešno izvedbo športnih priprav ter organizacijo rekreativnih in vrhunskih športnih tekmovanj.



Partnerji