Športne priprave v osrčju narave

Alpska Slovenija, Mediteranska in Kraška Slovenija, Ljubljana in Osrednja Slovenija, Termalno Panonska Slovenija – v kateremkoli delu zelene dežele lahko najdete zase pravo športno destinacijo. V vsaki so na voljo športni centri in športnikom prijazne nastanitve, ki bodo izpolnili vaša pričakovanja.

Izberite svoj šport in odkrijte prave možnosti za svoje priprave:

Športne agencije za organiziranje priprav

Pri organiziranju vseh pomembnih podrobnosti vaših športnih priprav v Sloveniji (namestitev, prehrana, prevozi, sodelujoči strokovnjaki in še bi lahko naštevali) se lahko zanesete na izkušene partnerje.

Zakaj na športne priprave v Slovenijo?

Ker razumemo potrebe športnikov.

Slovenija je odlična izbira tako za že zmagovite posameznike in ekipe kot za mlade in obetavne športnike. Tu najdejo prave pogoje za svoje priprave tudi parašportniki, ki jim posebno pozornost namenjajo v krajih dostopnega turizma. Vsi se lahko zanesejo na razumevanje različnih potreb, zdravstveno podporo, organiziranje prijateljskih tekem in nenazadnje na pravo mero zasebnosti.

Povsod po Sloveniji so odlični tereni za vadbo na prostem. Ustrezne pogoje za priprave na najvišji ravni zagotavlja več olimpijskih športnih središč in nacionalnih panožnih centrov. Tu so tudi različni regijski in lokalni športni centri, na voljo so stadioni in športne dvorane, telovadnice in drugi prostori z ustrezno opremo za različne športne panoge. Priprave lahko spremljajo izkušeni strokovnjaki za želeno področje sodelovanja, uspešnost priprav pa lahko preizkusite s partnerskimi nasprotniki in izzivalci.

V Sloveniji imamo izjemne pogoje za izvajanje športnih priprav, kar dokazuje gostovanje številnih vrhunskih ekip z vsega sveta. V času nastopanja za reprezentanco smo imeli srečo, da smo večino priprav lahko izvedli v Sloveniji (Rogla, Laško, Zreče, Kranjska Gora), kjer smo imeli zares izjemne pogoje, hkrati pa smo bili dovolj blizu družinam.

Goran Dragić,

eden najuspešnejših slovenskih košarkarjev, zvezdnik lige NBA

Preventiva in rehabilitacija

Preventiva in rehabilitacija Preventiva in rehabilitacija

Vedno pripravljeni
na nove zmage

Strokovno in individualno

Športne destinacije in lokacije športnih priprav so v Sloveniji povezane s priznanimi zdravstvenimi, diagnostičnimi in rehabilitacijskimi centri. Poleg državnega športnodiagnostičnega centra, ki deluje v sklopu Inštituta za šport, so tu tudi ekipe strokovnjakov, ki delujejo v naravnih zdraviliščih in termah ter centrih dobrega počutja. Multidisciplinarne ekipe na podlagi meritev in diagnostike zasnujejo strokovne individualne programe za varno vrnitev na športne terene.

Več o rehabilitaciji

Ponosni ambasadorji slovenskega turizma

Ilka Štuhec

Je ena redkih alpskih smučark, ki ji je uspelo na dveh zaporednih svetovnih prvenstvih osvojiti zlato medaljo in naslov svetovne prvakinje v smuku.

Luka Dončić

Mladi košarkarski virtuoz, ki podira rekorde v ameriški košarkarski ligi NBA in osvaja košarkarska srca po vsem svetu.

Goran Dragić

Košarkar v klubih NBA in kapetan reprezentance, ki je osvojila naslov prvakov na Eurobasketu 2017. S svojo fundacijo na taborih ter interaktivnih igriščih otrokom in mladim približuje šport na izviren način.

Janja Garnbret

Športna plezalka, ki je kot prva v zgodovini tega športa je osvojila olimpijsko zlato ter hat-trick zmag na enem prvenstvu.

Tadej Pogačar

Čudežni deček slovenskega kolesarstva, ki je dvakrat osvojil prestižni Tour de France in osvojil bronasto olimpijsko medaljo v Tokiu.

Primož Roglič

Nekdanji smučarski skakalec se je prelevil v vrhunskega kolesarja, ki premika mejnike tako slovenskega kot svetovnega kolesarstva in je prvi slovenski kolesar z zlato olimpijsko medaljo.

Slovenija, športna destinacija

Slovenija, športna destinacija

Dobrodošli v deželi izjemne športne kulture. Spoznajte možnosti zakaj je Slovenija odlična športna izbira za uspešno izvedbo športnih priprav ter organizacijo rekreativnih in vrhunskih športnih tekmovanj.



Partnerji